Sportblessures

Snelheid in aanmelding, onderzoek en diagnostiek, directe behandeling en rapportage. De Fysiofirst Sportfysiotherapeuten garanderen u een eerste afspraak en behandeling binnen 24 – 48 uur.

Onze sportfysiotherapeuten zijn in vele gevallen zelf sporter en weten hoe belangrijk het voor u en uw vereniging is dat een sporter snel weer aan de slag kan. Het behandelplan en het revalidatieschema worden door onze sportfysiotherapeuten precies afgestemd op uw mogelijkheden en de sport die u beoefent. We onderstrepen het belang dat een sporter sportspecifiek revalideert en wordt belast.

Er wordt uiteraard ook gekeken naar uw motoriek ter analyse van de oorzaak van de blessure. Bovendien houden we bij de behandeling rekening met uw lenigheid, uw coördinatievermogen, uw spierkracht, uw snelheid en uw uithoudingsvermogen.

Na de analyse stelt uw sportfysiotherapeut een behandelplan op. Hierin staat bijvoorbeeld welke oefeningen u het beste kunt gaan doen en hoe vaak. Of dit met of zonder gebruik van trainingsapparatuur moet gebeuren, of braces of taping worden gebruikt en of er bepaalde technieken of behandelapparatuur worden ingezet. Eventueel overlegt uw sporttherapeut ook met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Daarna gaat de sportfysiotherapeut samen met u aan de slag en wordt u functioneel, dus gericht op uw sport getraind, zodat u snel weer op uw oorspronkelijke sportniveau zit. Tijdens deze trainingen zal uw sportfysiotherapeut u herhaaldelijk wijzen op zaken die een blessure in de toekomst kunnen voorkomen.

De trainingen vinden meestal plaats in de trainingszaal. Om de sporthervatting zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan ook gekozen worden voor training op uw trainingsveld.

Fysiofirst

FysioFirst
Raadhuisplein 302
2132 TZ, Hoofddorp
Tel: 088-6600751
Fax: 084-7170882

Over FysioFirst

Behalve preventie, snelle behandeling en kostenbesparing, onderscheiden wij ons op het gebied van kwaliteit en deskundigheid. Niet voor niets is het Fysiofirst Verzuimplan als ‘Best Practice’ vermeld op de MKB Arbo-site.

Waarom kiezen voor Fysiofirst?